Zomerse stimpstamp met een berenklauw van rookworst

  Zomerse stimpstamp met een berenklauw van rookworst
Hoofdgerecht
30 min (0 min wachten)
Gerecht voor 1 persoon
Origineel voor 4 personen

Bereiding

1.

Verwarm de oven tot 180°C.

2.

Breng een pan water aan de kook en doe de rookworst erin.

3.

Laat het water weer tegen de kook aankomen, zet dan het vuur uit en laat tien minuten wellen.

4.

Haal de worst uit het water en laat nog vijf minuten op de snijplank rusten.

5.

Snijd de rookworst in twaalf stukken van gelijke lengte.

6.

Snijd de boven- en onderkant van iedere ui, snijd het midden in twee dikke plakken.

7.

Prik om-en-om drie stukken ui en drie stukken worst aan de prikkers.

8.

Leg nog vijf minuten in de oven tot de ui warm is.

9.

Verwarm ondertussen de puree in een grote hapjespan met anti-aanbaklaag.

10.

Schil de appel en snijd in kleine blokjes.

11.

Meng de blokjes appel met het citroensap en de geraspte schil.

12.

Voeg het appelmengsel toe aan de puree samen met de andijvie en de boter en laat vijf minuten doorwarmen.

13.

Serveer de berenklauwen op de stimpstamp met de mosterd apart.

Anderen over dit gerecht

Culios Culios (25-06-2017)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Eten dan stappen, Groente van de maand.
 

Ingrediënten

Voor 1 personen
- verse rookworst (fijn) (0.25)
- amsterdamse uien (grote uit pot) (2.5)
- aardappelpuree (0.25 kilo)
- appel (0.25)
- citroen (geraspte schil en sap) (0.15)
- andijvie, gesneden (150 gram)
- boter (15 gram)
- mosterd (1.5 eetlepels)

Video's

Apfelstrudel
Door: Culios
Apfelstrudel

Home
 Mijn Culios  
 Gerechten 
    Culies     
Forum

Inloggen

E-mail adres:


Wachtwoord:

Onthoud mijn e-mail adres

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?