Gepocheerde peer met lemon curd en yoghurt

Gepocheerde peer met lemon curd en yoghurt
Nagerecht
40 min (0 min wachten)
Gerecht voor 1 persoon
Origineel voor 4 personen

Bereiding

1.

Borstel de citroen schoon.

2.

Snijd het vanillestokje open.

3.

Snijd de druiven in kwarten.

4.

Snijd het gele deel van de schil van de citroen en houd apart.

5.

Snijd de geschilde citroen door en pers deze uit.

6.

Zeef het sap en houd 20 ml apart voor de lemon curd.

7.

Breng het overgebleven citroensap, het water, 3/5 deel van de suiker en vanille aan de kook.

8.

Schil de peren en snijd tot blokjes, iets kleiner dan een dobbelsteen.

9.

Voeg direct toe aan het pocheervocht.

10.

Zet het vuur op z’n allerlaagst en verwarm 10 minuten.

11.

Haal de peer eruit en laat deze uitlekken en afkoelen.

12.

Vul ondertussen een kleine steelpan voor 1/3 met water en breng aan de kook.

13.

Meng voor de lemon curd de 20 ml citroensap, het ei, de rest van de suiker en boter in een glazen kom.

14.

Zet deze op het steelpannetje zodat de stoom van het water de kom met inhoud verwarmt.

15.

Roer circa 10 minuten met een garde tot er een warme en gebonden saus ontstaat.

16.

Laat de lemon curd afgedekt afkoelen in een bakje.

17.

Snijd de citroenschil in zeer fijne reepjes.

18.

Verdeel de peer over mooie lage glazen (bijvoorbeeld whisky-tumblers) en verdeel de lemon curd erover.

19.

Roer de yoghurt goed door en verdeel over de glazen.

20.

Garneer met de citroenrasp en druiven.

21.

Kooktip: alle onderdelen van dit dessert kun je een dag van tevoren maken en apart bewaren.

22.

Kooktip: het pocheervocht kun je 3 dagen bewaren in de koeling om opnieuw te gebruiken.

Anderen over dit gerecht

Culios Culios (01-08-2014)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Vegetarisch, Eten dan stappen, Globetrotter.
 

Ingrediënten

Voor 1 personen
- citroen (0.25)
- water (200 ml)
- suiker (50 gram)
- stokje vanille (0.25)
- conference peren (1)
- ei (0.25)
- roomboter (7.5 gram)
- griekse yoghurt (125 gram)
- pitloze druiven (3)
Home
 Mijn Culios  
 Gerechten 
    Culies     
Forum

Inloggen

E-mail adres:


Wachtwoord:

Onthoud mijn e-mail adres

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?