Bistro-biefstuk met champignonsaus en italiaanse sla

Bistro-biefstuk met champignonsaus en italiaanse sla
Hoofdgerecht
40 min (0 min wachten)
Gerecht voor 1 persoon
Origineel voor 4 personen

Bereiding

1.

Laat het vlees minstens een half uur op kamertemperatuur komen buiten de koelkast.

2.

Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3.

Snijd de champignons in kwarten en doe ze in een sauspan met de sherry.

4.

Breng aan de kook en laat circa 10 minuten koken op matig vuur.

5.

Voeg de room en sojasaus toe, laat circa 10 à 15 minuten inkoken tot sausdikte.

6.

Maak op smaak peper en zout.

7.

Bestrooi ondertussen het vlees met wat zout.

8.

Laat de boter in een zware koekenpan op hoog vuur lichtbruin worden en zet hierna het vuur iets lager.

9.

Bak de biefstukken (voor medium) circa 3 minuten per kant.

10.

Haal het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten op een bord onder alumiumfolie.

11.

Snijd het brood en besmeer met wat kruidenboter.

12.

Schil de winterpeen en rasp op een grove rasp, meng met de azijn en de olijfolie.

13.

Was en droog de kropsla.

14.

Scheur op het laatste moment de sla in grote stukken en meng met de peen.

15.

Maak op smaak met peper en zout.

16.

Serveer de sla in een schaal, bestrooi met geraspte Grana Padano.

17.

Serveer de biefstuk op warme borden met het brood en de saus.

Anderen over dit gerecht

Culios Culios (29-07-2014)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Vezelrijk, Eten dan stappen, Ren je Rot, Groente van de maand, Fris en Jeugdig, Fris en Jeugdig.
 

Ingrediënten

Voor 1 personen
- biefstukken met kruidenboter op kamertemperatuur (1)
- afbakbrood
- bio kastanjechampignons (65 gram)
- halfzoete sherry (25 ml)
- kookroom (65 ml)
- sojasaus (0.25 eetlepel)
- roomboter (0.75 eetlepels)
- winterpeen (0.25 kleine)
- witte wijnazijn (0.5 eetlepel(s))
- goede olijfolie (1.25 eetlepel(s))
- grana padano kaas (0.75 eetlepel(s))
- kropsla (0.25)
Home
 Mijn Culios  
 Gerechten 
    Culies     
Forum

Inloggen

E-mail adres:


Wachtwoord:

Onthoud mijn e-mail adres

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?