Spaghetti carbonara met broccoli

Spaghetti carbonara met broccoli
Hoofdgerecht
25 min (0 min wachten)
Gerecht voor 1 persoon
Origineel voor 4 personen

Bereiding

1.

Snijd de bleekselderij en schouderham in dunne reepjes.

2.

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronk in blokjes.

3.

Snipper de ui.

4.

Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak.

5.

Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en bleekselderij zachtjes glazig.

6.

Schep de ham erdoor en bak alles nog 2 minuten.

7.

Kook de broccoliroosjes en blokjes stronk in een pan met ruim kokend water met wat zout in 4 minuten beetgaar.

8.

Klop intussen in een kom de eieren los met de yoghurt en kaas en wat zout en versgemalen zwarte peper.

9.

Roer er een soepopscheplepel pastakookvocht door.

10.

Giet de spaghetti af en roer het eimengsel erdoor.

11.

Verwarm de spaghetti al roerende op heel zacht vuur tot de pasta omhuld is met een romige saus.

12.

Schep op het laatst het bleekselderij-hammengsel erdoor.

13.

Laat de broccoli in een vergiet uitlekken.

14.

Schep de spaghetti ‘carbonara’ in warme diepe borden verdeel de broccoli eromheen.

Anderen over dit gerecht

Culios Culios (22-07-2014)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Vezelrijk, Eten dan stappen, Ren je Rot, Groente van de maand, Fris en Jeugdig, Fris en Jeugdig.
 

Ingrediënten

Voor 1 personen
- spaghetti (75 gram)
- olijfolie (0.75 eetlepels)
- grote ui (0.25)
- stengels bleekselderij (0.5)
- schouderham (25 gram)
- broccoli (100 gram)
- eieren (1)
- griekse yoghurt (25 gram)
- 30+ geraspte kaas (25 gram)
Home
 Mijn Culios  
 Gerechten 
    Culies     
Forum

Inloggen

E-mail adres:


Wachtwoord:

Onthoud mijn e-mail adres

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?