Knolselderijsoep met venkelzaad en ham

Knolselderijsoep met venkelzaad en ham
Voorgerecht
60 min (0 min wachten)
Gerecht voor 1 persoon
Origineel voor 4 personen

Bereiding

1.

Hak de tenen knoflook.

2.

Schil de knolselderij en snijd deze in kleine stukjes.

3.

Snipper de ui.

4.

Snijd de vanille overdwars doormidden en schraap het merg eruit.

5.

Meng het merg met de helft van de olie en bewaar afgedekt op kamertemperatuur.

6.

Verwarm een lege soeppan op matig vuur en rooster het venkelzaad 2 minuten tot de geur goed loskomt.

7.

Roer het venkelzaad regelmatig door.

8.

Voeg tweederde van de overgebleven olie toe en zet het vuur hoog.

9.

Bak de ui, knoflook en knolselderij 10 minuten in de soeppan.

10.

Voeg de bouillon en 2 kleingesneden plakken ham toe, laat 15 à 20 minuten koken tot de knolselderij goed zacht is.

11.

Snijd ondertussen tweederde van de plakken ham in de lengte doormidden en bak de plakken aan beide kanten licht krokant in een hete koekenpan met de rest van de olie.

12.

Laat uitlekken op keukenpapier.

13.

Pureer de soep met een staafmixer of blender.

14.

Zeef de soep (indien gewenst) en voeg de room toe.

15.

Maak op smaak met zout.

16.

Serveer de soep in warme kommen of borden en garneer met de vanille-olie, ham en kleine topjes dille.

Anderen over dit gerecht

Ingrediënten

Voor 1 personen
- stokje vanille (0.25)
- venkelzaad (0.25 eetlepel)
- zonnebloemolie (3 eetlepels)
- knoflook (0.5 tenen)
- ui (0.25)
- knolselderij (200 gram)
- kippenbouillon (0.25 liter)
- kookroom (50 ml)
- dille (1 takjes)
- coburger ham (1.5 plakken)
Home
 Mijn Culios  
 Gerechten 
    Culies     
Forum

Inloggen

E-mail adres:


Wachtwoord:

Onthoud mijn e-mail adres

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?