Herfstpannenkoek

Herfstpannenkoek
Nagerecht
60 min (0 min wachten)
Gerecht voor 1 persoon
Origineel voor 8 personen

Bereiding

1.

Doe de bloem in een grote kom.

2.

Voeg een snufje zout toe en breek de eieren erboven.

3.

Schenk terwijl je klopt met de handmixer de melk erbij en klop alles tot een glad beslag.

4.

Laat dit beslag 30 minuten staan.

5.

Schil de appel, peer en mango.

6.

Snijd de klokhuizen uit de appel en peer en snijd het vruchtvlees in blokjes.

7.

Snijd het vruchtvlees van de mango in dikke plakken van de pit en snijd de plakken in blokjes.

8.

Halveer de druiven.

9.

Verwarm de boter voor het fruit in een hapjespan en schep de blokjes appel, peer en mango erdoor.

10.

Bak het fruit 3-4 minuten op heel zacht vuur.

11.

Schep de druiven erdoor en verwarm het fruit nog 2-3 minuten.

12.

Houd het daarna warm in de pan.

13.

Smelt de boter voor de pannenkoeken in de koekenpan en schenk de boter bij het beslag.

14.

Roer het beslag goed door.

15.

Verhit de koekenpan op matig hoog vuur en schep een volle juslepel beslag in de koekenpan en draai terwijl je dat doet de pan zo dat het beslag over de hele panbodem uitvloeit.

16.

Bak de pannenkoek tot er bubbeltjes op komen en de bovenkant bijna droog is.

17.

Keer de pannenkoek in de lucht of gewoon met een grote spatel.

18.

Laat de pannenkoek op een bord glijden en houd hem warm onder aluminiumfolie.

19.

Bak op dezelfde manier de andere pannenkoeken.

20.

Leg elke pannenkoek op een bord en schep er een berg fruit op.

21.

Strooi er wat poedersuiker, kaneel en chocoladehagelslag over.

Anderen over dit gerecht

Culios Culios (23-09-2017)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Vegetarisch, Vezelrijk, Globetrotter, Eten dan stappen.
 
DekaMarkt App DekaMarkt App (14-12-2013)
Sabine H. schrijft op de DekaMarkt App: ook heerlijk voor volwassenen :-)
 

Ingrediënten

Voor 1 personen
- bloem (30 gram)
- grote eieren (0.25 )
- melk (75 ml)
- boter (3 gram)
- grote appel (bijv. elstar) (0.15)
- stevige peer (0.15)
- rijpe mango (0.15)
- rode druiven zonder pit (20 gram)
- witte druiven zonder pit (20 gram)
- boter (3 gram)
- poedersuiker
- kaneel
- chocoladehagelslag
- kom, handmixer, hapjespan, kleine koekenpan (doorsnede 20 cm)

Video's

Apfelstrudel
Door: Culios
Apfelstrudel

Home
 Mijn Culios  
 Gerechten 
    Culies     
Forum

Inloggen

E-mail adres:


Wachtwoord:

Onthoud mijn e-mail adres

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?