Chocolade-havermoutkoekjes

Chocolade-havermoutkoekjes
Bijgerecht
30 min (50 min wachten)
Gerecht voor 1 persoon
Origineel voor 10 personen

Bereiding

1.

Meng in een kom 150 g havermout met 75 g bakmeel, 100 g fijne kristalsuiker en een klein beetje zout door elkaar.

2.

Breek de chocolade in kleine stukjes.

3.

Schep de citroenschil met de chocolade en de cranberry’s erdoor.

4.

Voeg de boter toe en kneed alles tot een stevig deeg.

5.

Vorm het deeg tot een rol van 4-5 cm dik en verpak de rol in plasticfolie.

6.

Laat het deeg in de koelkast in 30 minuten stevig worden.

7.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

8.

Snijd de deegrol in plakjes van 0.5 cm dik en leg ze naast elkaar op de bakplaat.

9.

Zorg wel dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is.

10.

Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

11.

Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

12.

Verwarm de inhoud van het pakje chocoladeglazuur volgens de gebruiksaanwijzingen.

13.

Knip een heel klein gaatje in het zakje en spuit mooie strepen chocolade op de koekjes.

14.

Laat de chocolade stevig worden.

Anderen over dit gerecht

Culios Culios (23-09-2017)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Vezelrijk, Globetrotter, Eten dan stappen, Vegetarisch.
 

Ingrediënten

Voor 1 personen
- havermout (15 gram)
- zelfrijzend bakmeel (7.5 gram)
- fijne kristalsuiker (10 gram)
- citroen (geraspte schil) (0.05)
- witte chocolade (7.5 gram)
- gedroogde cranberry's (10 gram)
- zachte boter (15 gram)
- chcoladeglazuur (0.1 pakje)
- bakplaat bekleed met bakpapier
Home
 Mijn Culios  
 Gerechten 
    Culies     
Forum

Inloggen

E-mail adres:


Wachtwoord:

Onthoud mijn e-mail adres

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?