Roze koekjes

Roze koekjes
Bijgerecht
30 min (45 min wachten)
Gerecht voor 1 persoon
Origineel voor 10 personen

Bereiding

1.

Snijd de boter in kleine blokjes.

2.

Meng in een kom de bloem met de maïzena, de helft van de poedersuiker en een snufje zout.

3.

Voeg de klontjes boter toe, schep alles door elkaar en wrijf met je vingertoppen de boter door het bloemmengsel tot alles goed gemengd is en het eruit ziet als grof zand.

4.

Voeg het water toe en kneed dan alles snel tot een soepel deeg.

5.

Vorm het deeg in twee rollen van 5 cm dik.

6.

Verpak de rollen in plasticfolie en leg ze een 0.5 uurtje in de koelkast.

7.

Verwarm daarna de oven voor op 175 °C, snijd de deegrollen in plakjes van 0.5 cm dik.

8.

Of rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit en steek er met koekvormpjes leuke figuurtjes uit.

9.

Leg de plakjes of figuurtjes naast elkaar op de bakplaat, zorg wel dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is.

10.

Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 10-15 minuten goudbruin en gaar.

11.

Laat ze op een rooster afkoelen.

12.

Roer in een kom de resterende poedersuiker met de limonadesiroop en eventueel een paar druppels water tot een glanzend glazuur.

13.

Bestrijk de koekjes met het glazuur en versier ze met snoepjes.

Anderen over dit gerecht

Culios Culios (23-09-2017)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Vegetarisch, Vezelrijk, Globetrotter, Eten dan stappen.
 

Ingrediënten

Voor 1 personen
- bloem (20 gram)
- maã¯zena (2.5 gram)
- poedersuiker (20 gram)
- koude boter (15 gram)
- rode limonadesiroop (0.1 eetlepel)
- garneersnoepjes
- snufje zout
- koud water (0.2 eetlepel(s))
- bakplaat bekleed met bakpapier
- deegroller
- koekjes uitsteekvormpjes
Home
 Mijn Culios  
 Gerechten 
    Culies     
Forum

Inloggen

E-mail adres:


Wachtwoord:

Onthoud mijn e-mail adres

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?