Madeleines met jam

Madeleines met jam
Bijgerecht
5 min (70 min wachten)
Gerecht voor 1 persoon
Origineel voor 12 personen

Bereiding

1.

Laat de boter in een steelpan op zacht vuur smelten.

2.

Vet de vormpjes goed in.

3.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom.

4.

Meng in een andere kom de boter, suiker, bruine suiker, honing, citroenrasp, eieren en de eidooier erdoor.

5.

Klop het mengsel 2 minuten met de handmixer en voeg geleidelijk het zelfrijzend bakmeel toe en blijf 1 minuut door kloppen.

6.

Laat het beslag 1 uur in de koelkast rusten.

7.

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

8.

Verdeel de helft van het beslag over de holtes van de vorm.

9.

Zorg dat de holtes voor niet meer dan 2/3 gevuld zijn.

10.

Schep in het midden van het beslag steeds een heel klein beetje jam, niet meer dan een kwart van de aangegeven hoeveelheid.

11.

Zorg dat het beslag weer boven de jam sluit.

12.

Schuif de bakplaat in de oven en bak de madeleines in 8-10 minuten goudbruin.

13.

Het midden zal wat omhoog komen.

14.

De hoge bovenkant blijft lichter dan de zijkanten.

15.

Laat de madeleines op een rooster afkoelen.

16.

Maak van de rest van het beslag nog eens een aantal madeleines.

Anderen over dit gerecht

Culios Culios (21-11-2017)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Vegetarisch, Vezelrijk, Globetrotter, Eten dan stappen.
 

Ingrediënten

Voor 1 personen
- boter (9 gram)
- zelfrijzend bakmeel (10 gram)
- fijne kristalsuiker (8.5 gram)
- donkere basterdsuiker (0.1 eetlepel)
- honing (0.1 eetlepel)
- citroen (rasp) (0.05)
- eieren (0.15)
- eidooier (0.1)
- abrikozenjam (0.15 eetlepel(s))
- handmixer
- madeleine- of muffinvorm met 12 holtes
Home
 Mijn Culios  
 Gerechten 
    Culies     
Forum

Inloggen

E-mail adres:


Wachtwoord:

Onthoud mijn e-mail adres

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?