Wilde-apentaart

Wilde-apentaart
Nagerecht
90 min (30 min wachten)
Gerecht voor 1 persoon
Origineel voor 20 personen

Bereiding

1.

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2.

Vet de springvormen in en bekleed de bodems met bakpapier.

3.

Snijd de bananen in plakjes.

4.

Zeef de bloem, maïzena en cacao boven een stuk bakpapier.

5.

Klop in een grote beslagkom de eieren met de suiker met de handmixer in 8-10 minuten tot een bleke, romige massa.

6.

Spatel dan het bloemmengsel er luchtig door en verdeel het mengsel over de springvormen.

7.

Zet de vormen op het rooster in het midden van de oven en bak de taarten in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

8.

Neem de kleine taart 5-10 minuten eerder uit de oven.

9.

De taarten zijn gaar als een satéstokje, dat je tot het midden erin steekt, er droog uit komt.

10.

Schakel de oven uit, zet de ovendeur half open en laat de taarten 20 minuten in de oven afkoelen.

11.

Verwijder daarna de vormen en laat de taarten op een rooster verder afkoelen.

12.

Prak in een kom de bananen fijn en meng het citroensap en de pindakaas erdoor.

13.

Als het mengsel te stijf wordt, voeg dan een klein scheutje slagroom toe.

14.

Schenk de slagroom in een andere kom en roer de groene limonadesiroop door zodat de slagroom groen wordt.

15.

Voeg ook de slagroomversteviger toe en klop de slagroom met de handmixer stijf.

16.

Snijd beide taarten overlangs doormidden.

17.

Bestrijk de onderkanten royaal met het banaan-pindakaasmengsel en leg de bovenkanten er weer op.

18.

Zet de onderste taart op een platte schaal en zet de kleinere taart in het midden op de grote taart.

19.

Bestrijk de dubbele taart royaal met de slagroom en maak hierbij mooie en wilde pieken.

20.

Zet de taart tot gebruik op een koele plaats, als het kan afgedekt met een grote kom erover.

21.

Garneer de taart pas vlak voor het serveren met groene en bruine M&M’s, apenkoppen en banaanschuimpjes.

Anderen over dit gerecht

Culios Culios (23-09-2017)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Vegetarisch, Vezelrijk, Globetrotter, Eten dan stappen.
 

Ingrediënten

Voor 1 personen
- bloem (7.5 gram)
- maizena (1.25 gram)
- cacao (1.25 gram)
- eieren (0.5)
- kristalsuiker (15 gram)
- bananen (0.15)
- citroensap (0.1 eetlepel(s))
- pindakaas met stukjes noot (0.25 eetlepel(s))
- slagroom (25 ml)
- groene limonadesiroop (0.15 eetlepel(s))
- slagroomversteviger (0.1 zakjes)
- groene en bruine m&m's
- apenkoppen (0.05 zak)
- banaanschuimpjes (0.05 zak)
- bakpapier
- handmixer met gardes
- springvorm 24 cm.
- springvorm 18 cm.
Home
 Mijn Culios  
 Gerechten 
    Culies     
Forum

Inloggen

E-mail adres:


Wachtwoord:

Onthoud mijn e-mail adres

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?