Vis met zonnetjes

Vis met zonnetjes
Hoofdgerecht
35 min (0 min wachten)
Gerecht voor 1 persoon
Origineel voor 4 personen

Bereiding

1.

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2.

Snijd de wortel in blokjes van 1 cm.

3.

Verdeel de vis in stukken met voor elk persoon 2 stukken.

4.

Schep in een braadslede de blokjes wortel om met 2-3 eetlepels sinaasappelsap en wat zout en peper.

5.

Halveer de mandarijntjes overlangs en zet de mandarijntjes met de snijkant naar boven tussen de worteltjes.

6.

Verdeel de kruidenboter in klontjes over de mandarijntjes en leg ook klontjes op de wortel.

7.

Schuif de braadslede in de oven en rooster de wortel en mandarijntjes in 25 minuten gaar.

8.

Wrijf de pangasiusfilets in met sinaasappelsap, zout en peper.

9.

Haal de stukken vis één voor één eerst door het eiwit en daarna door het paneermeel.

10.

Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak de stukken vis in 6-8 minuten goudbruin en gaar.

11.

Leg de vis op borden en schep de wortel en mandarijntjes ernaast.

12.

Lekker met gekookte aardappeltjes.

Anderen over dit gerecht

Culios Culios (21-11-2017)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Vezelrijk, Eten dan stappen, Ren je Rot, Groente van de maand.
 

Ingrediënten

Voor 1 personen
- winterwortel (125 gram)
- sap van 1 sinaasappel (0.25)
- mandarijntjes (1)
- kruidenboter (6.5 gram)
- verse of diepvries pangasiusfilet (100 gram)
- eiwit van 1 ei (0.25 )
- paneermeel (25 gram)
- olijfolie (1 eetlepel(s))
Home
 Mijn Culios  
 Gerechten 
    Culies     
Forum

Inloggen

E-mail adres:


Wachtwoord:

Onthoud mijn e-mail adres

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?