Spruitjessate

Spruitjessate
Bijgerecht
35 min (0 min wachten)
Gerecht voor 1 persoon
Origineel voor 4 personen

Bereiding

1.

Maak de spruitjes en kook ze in ruim kokend water met wat zout in 10 minuten beetgaar.

2.

Spoel ze in een vergiet met koud water (zo blijven ze mooi groen en knapperig) en laat ze goed uitlekken.

3.

Steek de spruitjes aan de spiesjes en bestrijk ze dun met olie.

4.

Bak de spruitjesspiesjes op een warme grillpan tot ze mooi bruine streepjes krijgen.

5.

Maak intussen de pindasaus door in een steelpan de pindakaas met de sambal en bouillon al roerende zachtjes te verwarmen tot een mooie gladde saus.

6.

Voeg naar smaak wat sojasaus toe en als je van scherp houdt nog wat meer sambal.

7.

Leg op elk bord 3 spiesjes met spruitjessaté en schep de pindasaus erover en ernaast.

8.

Strooi de gebakken uitjes erover.

9.

Lekker met gele rijst.

Anderen over dit gerecht

Culios Culios (21-11-2017)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Vegetarisch, Groente van de maand.
 

Ingrediënten

Voor 1 personen
- spruitjes (150 gram)
- zonnebloemolie (0.5 eetlepel(s))
- pindakaas met stukjes noot (25 gram)
- sambal badjak (0.25 theelepel)
- kruidenbouillon (25 ml)
- sojasaus (0.25 eetlepel)
- gebakken uitjes (1 eetlepel(s))
- houten spiesjes (3)
Home
 Mijn Culios  
 Gerechten 
    Culies     
Forum

Inloggen

E-mail adres:


Wachtwoord:

Onthoud mijn e-mail adres

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?