Roze rozentaart

Roze rozentaart
Nagerecht
90 min (30 min wachten)
Gerecht voor 1 persoon
Origineel voor 20 personen

Bereiding

1.

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2.

Ontdooi de frambozen.

3.

Vet de springvormen in en bekleed de bodems met bakpapier.

4.

Zeef de bloem en maïzena boven een stuk bakpapier.

5.

Klop in een grote beslagkom de eieren met de suiker met de handmixer in 8-10 minuten tot een bleke, romige massa.

6.

Spatel dan het bloemmengsel er luchtig door en verdeel over de springvormen.

7.

Zet de vormen op het rooster in het midden van de oven en bak de taarten in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

8.

Let op: neem de kleine taart 5-10 minuten eerder uit de oven.

9.

De taarten zijn gaar als een satéstokje, dat je tot het midden erin steekt, er droog uit komt.

10.

Schakel de oven uit, zet het deurtje half open en laat de taarten 20 minuten in de oven afkoelen.

11.

Verwijder daarna de vormen en laat de taarten op een rooster verder afkoelen.

12.

Kneed de rode marsepein met witte marsepein tot een mooi roze marsepein.

13.

Vorm van stukjes roze marsepein kleine blaadjes en druk steeds circa 10 blaadjes tegen elkaar aan tot mooie rozen.

14.

Maak van de groene marsepein steeltjes en blaadjes.

15.

Meng in een kom de frambozenjam met de frambozen en hun vocht.

16.

Schenk de slagroom in een andere kom en roer de limonadesiroop door tot de room roze wordt.

17.

Voeg ook de slagroomversteviger toe en klop de slagroom met de handmixer stijf.

18.

Snijd beide taarten overlangs doormidden.

19.

Bestrijk de onderkanten royaal met het frambozenmengsel en leg de bovenkanten er op.

20.

Zet de onderste taart op een platte schaal en zet de kleinere taart in het midden op de grote taart.

21.

Bestrijk de dubbele taart royaal met de slagroom en maak hierbij wilde pieken.

22.

Zet de taart tot gebruik op een koele plaats, als het kan afgedekt met een grote kom erover.

23.

Garneer de taart pas vlak voor het serveren met de rozen en de groene blaadjes en maak guirlandes van de jellybeans en andere snoepjes.

Anderen over dit gerecht

Culios Culios (21-11-2017)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Vegetarisch, Globetrotter, Vezelrijk, Eten dan stappen.
 

Ingrediënten

Voor 1 personen
- bloem (7.5 gram)
- maizena (2.5 gram)
- eieren (0.5)
- fijne kristalsuiker (15 gram)
- bakdecoratie marsepein: rood, groen en wit (300 gram) (0.05 pakje)
- frambozenjam (0.05 pot)
- diepvries frambozen (15 gram)
- slagroom (25 ml)
- rode limonadesiroop (0.15 eetlepel(s))
- slagroomversteviger (0.1 zakjes)
- roze jellybeans en andere roze snoepjes
- bakpapier
- handmixer met gardes
- springvorm 18 cm.
- springvorm 24 cm.
Home
 Mijn Culios  
 Gerechten 
    Culies     
Forum

Inloggen

E-mail adres:


Wachtwoord:

Onthoud mijn e-mail adres

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?