Winterse runderstoofpot met groenten

Winterse runderstoofpot met groenten
Hoofdgerecht
180 min (0 min wachten)
Gerecht voor 1 persoon
Origineel voor 4 personen

Bereiding

1.

Snijd de runderlappen in grove stukken.

2.

Halveer de tomaten.

3.

Wrijf de stukken vlees in met zout, peper en mosterd.

4.

Verhit de margarine in een braadpan of hapjespan en bak de stukken vlees in 4-6 minuten bruin.

5.

Leg de tomaten en tijm ertussen en schenk de onverdunde bouillon en de wijn langs de rand van de pan bij het vlees.

6.

Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan 2 uur op heel zacht vuur.

7.

Snijd de aardappelen in partjes.

8.

Snijd de puntpaprika in reepjes.

9.

Schep de aardappelpartjes, hutspotgroenten en de puntpaprika door het vocht en stoof het vlees en de groenten in nog 0.5-1 uur zachtjes gaar.

10.

Voeg als het gerecht te droog wordt nog een scheut bouillon toe.

Anderen over dit gerecht

Culios Culios (29-08-2014)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Hollands, Eten dan stappen, Van Jou!, Groente van de maand.
 

Ingrediënten

Voor 1 personen
- magere runderlappen (150 gram)
- dijon mosterd (0.5 eetlepels)
- vloeibare margarine (0.75 eetlepels)
- tomaten (1)
- verse tijm (1 takjes)
- rundvleesbouillon (340 ml) (0.25 pot)
- rode wijn (25 ml)
- geschilde aardappelen (125 gram)
- hutspotgroenten (125 gram)
- rode puntpaprika (0.25)
Home
 Mijn Culios  
 Gerechten 
    Culies     
Forum

Inloggen

E-mail adres:


Wachtwoord:

Onthoud mijn e-mail adres

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?