Rode koolpuree

Rode koolpuree
Hoofdgerecht
20 min (60 min wachten)
Gerecht voor 1 persoon
Origineel voor 4 personen

Bereiding

1.

Snijd de witte nerven uit de rode kool en snijd de rest daarna in reepjes.

2.

Schil de appel en snij in stukjes.

3.

Snipper de ui fijn.

4.

Smelt de boter in een grote pot.

5.

Stoof de ui glazig.

6.

Doe er de helft van de rode kool bij.

7.

Leg er de stukken appel op.

8.

Kruid met tijm, laurier, kaneel, peper, nootmuskaat, zout en suiker.

9.

Doe er de rest van de rode kool bij.

10.

Giet er de kippenboullon en de balsalmico azijn over.

11.

Zet op een zeer laag vuurtje en doe er een deksel op.

12.

Laat ongeveer 60 minuten zachtjes pruttelen.

13.

Bak intussen de worsten.

14.

Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze in gezouten water.

15.

Wanneer de rode kool klaar is (je proeft ervan en je voelt geen tegenstand meer als je er in bijt), giet je deze in de blender samen met de room.

16.

Meng heel grondig.

17.

Als de aardappelen gaar zijn, giet je deze af.

18.

Pureer de aardappelen door een roerzeef of stamp ze fijn met de pureestamper.

19.

Meng de rodekoolmoes met de aardappelen.

20.

leg de worst bovenop de puree.

Anderen over dit gerecht

Culios Culios (25-06-2017)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Hollands, Van Jou!, Groente van de maand, Fris en Jeugdig, Eten dan stappen.
 
De iPad Kokpit De iPad Kokpit (29-03-2011)
Julius schrijft op de iPad: Worst moet later
 

Ingrediënten

Voor 1 personen
- kruimige aardapel(en) (175 gram)
- rode kool (0.05 stuk(s))
- ui (0.25)
- appel (0.25 zoete)
- kippenbouillon (0.6 dl)
- balsamico azijn (0.75 eetlepel(s))
- tijm (0.15 theelepel)
- laurierblaadje (0.25)
- suiker (0.5 eetlepel(s))
- margarine (0.5 eetlepel(s))
- room (0.6 dl)
- nootmuskaat
- peper
- zout
- boerenworsten (1 kleine)

Video's

Apfelstrudel
Door: Culios
Apfelstrudel

Home
 Mijn Culios  
 Gerechten 
    Culies     
Forum

Inloggen

E-mail adres:


Wachtwoord:

Onthoud mijn e-mail adres

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?