Schouderkarbonade met zuurkool

Schouderkarbonade met zuurkool
Hoofdgerecht
30 min (0 min wachten)
Gerecht voor 1 persoon
Origineel voor 4 personen

Bereiding

1.

Voorbereiding: Maak de bouillon van de bouillonpoeder; Schil de aardappelen.

2.

Laat de zuurkool goed uitlekken.

3.

Kook de aardappelen in een flinke laag water met wat zout in 20 minuten gaar.

4.

Snipper de ui.

5.

Fruit de ui in een pan met de helft van de margarine zachtjes glazig.

6.

Schil de appel en snijd deze in stukjes.

7.

Schep de zuurkool, appel en tijm met wat peper erdoor en schenk de bouillon erbij.

8.

Smoor de zuurkool in 15 minuten zachtjes gaar.

9.

Wrijf de karbonades in met wat zout en peper en bak ze in een koekenpan met de rest van de margarine bruin.

10.

Voeg een flinke scheut water toe en stoof de karbonades in nog 15 minuten zachtjes gaar, keer ze regelmatig.

11.

Serveer de karbonades op borden met de aardappelen en zuurkool er naast.

12.

Schep de jus over de aardappelen.

Anderen over dit gerecht

Culios Culios (25-06-2017)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Fris en Jeugdig, Hollands, Eten dan stappen.
 

Ingrediënten

Voor 1 personen
- kruimige aardappelen (0.25 kilo)
- ui (0.25)
- vloeibare margarine (1 eetlepels)
- zuurkool (200 gram)
- appel (0.25)
- gedroogde tijm (0.5 theelepels)
- bouillon (van bouillonpoeder) (40 ml)
- schouderkarbonade (1)

Video's

Apfelstrudel
Door: Culios
Apfelstrudel

Home
 Mijn Culios  
 Gerechten 
    Culies     
Forum

Inloggen

E-mail adres:


Wachtwoord:

Onthoud mijn e-mail adres

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?