Gebakken eendenborstfilet met knolselderijmousseline

Gebakken eendenborstfilet met knolselderijmousseline
Hoofdgerecht
35 min (0 min wachten)
Gerecht voor 1 persoon
Origineel voor 4 personen

Bereiding

1.

Schil de knolselderij en snijd ze in blokjes.

2.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

3.

Kook de knolselderij en aardappel in een flinke laag water met wat zout in 20 minuten gaar.

4.

Snijd het vel van de filets kruislings in en wrijf het vlees in met zout, peper en gemberpoeder.

5.

Leg de filets met de velkant in een hapjespan en bak deze kant op matig hoog vuur in 6-8 minuten knapperig bruin.

6.

Keer de filets en bak ook de andere kant in 4-6 minuten mooi bruin, de filets mogen van binnen nog rood-rosé zijn.

7.

Houd de filets warm in aluminiumfolie en schenk het bakvet in een hittebestendige kom.

8.

Roer de wijn en fond met de sinaasappelrasp door het achtergebleven vet in de hapjespan en kook het geheel in tot een lekkere jus.

9.

Giet de knolselderij en aardappel af en stamp ze heel fijn.

10.

Roer de melk met 3-4 eetlepels eendenvet erdoor en warm de puree al roerende zachtjes door tot het een fijne, heel smeuïge puree wordt.

11.

Snijd het vlees in plakjes.

12.

Schep de knolselderijpuree op warme borden en leg de plakjes eend ernaast.

13.

Schep er een beetje jus over.

Anderen over dit gerecht

Culios Culios (25-06-2017)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Eten dan stappen, Hollands.
 

Ingrediënten

Voor 1 personen
- knolselderij (150 gram)
- kruimige aardappelen (100 gram)
- tamme eendenborstfilets (0.5)
- gemberpoeder (0.5 theelepels)
- rode wijn (50 ml)
- wildfond (50 ml)
- geraspte sinaasappelschil (0.25 eetlepel)
- melk (40 ml)
Home
 Mijn Culios  
 Gerechten 
    Culies     
Forum

Inloggen

E-mail adres:


Wachtwoord:

Onthoud mijn e-mail adres

Wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd?