Varkenshaas met verse vijgen uit de oven

Van dekamagazinerecepten@DekaMarkt
Hoofdgerecht
Kooktijd: 45 minuten
Wachttijd: 0 minuten

Ingrediënten voor 1 personen
- varkenshaasjes met kruidenboter (150 gram)
- sinaasappel (0.25 )
- verse tijmblaadjes (0.25 eetlepel)
- takjes tijm (1 )
- plakken rauwe ham (1 )
- boter (6.5 gram)
- verse vijgen (1 )

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de ovenschaal in. Rasp en pers de sinaasappel. Hak de tijmblaadjes heel fijn (behalve de extra takjes). Sla het spitse stuk van de varkenshaasjes zo terug, dat de varkenshaasjes overal even dik zijn. Snijd ze in gelijke stukken (1 stuk per persoon) en wrijf in met sinaasappelrasp, tijm en peper. Wikkel elk stuk vlees in rauwe ham en bak ze in een koekenpan met hete boter in 6-8 minuten rondom bruin.
  2. Snijd de kruidenboter in stukjes (2 stukjes per persoon). Snijd de vijgen aan de bovenkant kruislings in en druk er een stukje kruidenboter en een takje tijm in. Blus het bakvet af met sinaasappelsap en schenk deze jus op de bodem van de ovenschaal. Leg de varkenshaasjes in de schaal, leg op elk haasje kruidenboter en zet de vijgen erbij. Bak de varkenshaasjes in de oven nog 20-25 minuten tot ze gaar zijn (kerntemperatuur 65-70°C).

Reacties

Culios (16-12-2017)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Eten dan stappen, Globetrotter.