Gehaktspiesen met yoghurtsaus en salade

Van gerechtvandeweek@DekaMarkt
Hoofdgerecht
Kooktijd: 30 minuten
Wachttijd: 0 minuten

Ingrediënten voor 1 personen
- komkommer met schil
- citroen
- platte peterselie (0.5 eetlepels)
- griekse yoghurt (40 ml)
- olijfolie (1.25 eetlepels)
- gekruid gehakt (125 gram)
- kropsla (0.25 )
- veldsla (20 gram)
- radijs (0.25 bosje)
- water (0.25 eetlepel)

Bereiding
  1. Extra benodigdheden: 12 houten spiesen, geweekt.
  2. Pers en raps de citroen.
  3. Hak de peterselie fijn.
  4. Was de sla en scheur de bladeren in stukken.
  5. Snijd de radijs in plakjes.
  6. Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  7. Meng ze in een schaal met de citroenrasp, peterselie, Griekse yoghurt en een vijfde van de olijfolie en naar smaak wat versgemalen zwarte peper en zout.
  8. Laat het sausje 15 minuten staan.
  9. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  10. Kneed het gehakt door met een paar eetlepels olijfolie.
  11. Verdeel het in drie gelijke stukken per persoon en vorm deze tot lange worsten rond de spiesen.
  12. Schuif de spiesen op een grillplaat 15 cm onder de ovengrill en rooster ze in 8-10 minuten mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig, zodat ze niet verbranden.
  13. Meng in een slaschaal een eetlepel citroensap met het water, wat zout en peper en tweevijfde van de olijfolie tot een dressing en schep de kropsla, veldsla en radijs erdoor.
  14. Leg op elk bord drie gehaktspiesen en schep de salade en yoghurtsaus ernaast.
  15. Lekker met geroosterde pitabroodjes.

Reacties

Culios (21-11-2017)
Dit gerecht vind je in de keuken(s) van: Fris en Jeugdig, Ren je Rot, Mediterraans, Eten dan stappen, Globetrotter.